Michael Obasuyi en Elie Bacari hebben niet kunnen laten zien wat ze waard zijn in de EK-finale van de 110m horden. Obasuyi werd na een heel moeizame start zesde, op drie honderdsten van het brons. Bacari was veel beter weg maar maakte in het tweede deel een grote fout en werd gediskwalificeerd.

In de finale van de 110m horden gingen twee Belgen aan de slag. Michael Obasuyi ging vanuit baan acht op zoek naar een medaille, Elie Bacari mocht vanuit baan twee zijn ding doen. Obasuyi was als snelste man van het seizoen een grote medaillekandidaat. Door een slechte start kwam hij echter nooit voorin de wedstrijd. Hij rolde op het einde nog wel enkele atleten op, maar een zesde plaats in 13″46 was niet waarvoor hij kwam.

Bacari was wél heel goed weg. Hij leek zelfs nog even mee te dingen om de medailles, tot hij de voorlaatste horden hard raakte. Helemaal uit balans haalde hij de laatste horden met de handen naar beneden waardoor hij uit de uitslag geschrapt werd. De Italiaan Lorenzo Ndele Simonelli veroverde voor eigen publiek het goud in een beste Europese jaarprestatie van 13″05. Enrique Lloppis en Jason Joseph verdeelden de overige twee medailles met respectievelijk 13″16 en 13″43. Zeker die laatste chrono had Obasuyi zeker in de benen.

Foto: Erik van Leeuwen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in