Elie Bacari kende geen problemen om zich op het EK in Rome zeker te wanen van een plaats in de halve finales 110m horden. De rijzige atleet won zijn reeks met een chrono van 13”61 en mag morgen opnieuw aan de bak.

Op zijn eerste EK outdoor op seniorenniveau heeft Elie Bacari makkelijk een plaats in de volgende ronde kunnen afdwingen. De nog altijd maar 20-jarige atleet schoot als een speer uit de startblokken en liet zich niet van zijn stuk brengen door een valpartij rechts van hem. In het tweede wedstrijden rukte hij op van het midden van het pak naar de kop. Zijn reekswinst in 13”61 was ruim voldoende voor de volgende ronde. Bacari klokte de derde tijd van alle deelnemers. De beste twaalf mochten de reeksen echter wel overslaan.

“Ik droom van de finale”

“Het was even geleden dat ik nog eens goed uit de startblokken kwam. Vandaag lukte dat eindelijk nog eens. Het tweede deel van de wedstrijd was technisch niet super. Desondanks zet ik wel een chrono neer die ik vooraf in gedachten had, dus ik ben zeker wel tevreden. Ik droom van een finale. Als ik een nieuw PR loop of in de buurt kom van mijn besttijd, dan zou de laatste finaleplaats misschien van mij kunnen zijn. Samen met Michael (Obasuyi; red.) in de finale, daar wil ik wel voor strijden en de vorm is er dus wie weet. Ik had niet veel stress voor de reeksen, misschien morgen wel. We zien wel.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in