Anne Zagré kent een vroegtijdige exit op het EK in Rome. De hordespecialiste kwam bijzonder slecht uit de startblokken en moest al bij de eerste horde terrein toegeven. Die achterstand maakte ze niet meer goed. Zagré kwam na een heel matige 13″70 als zevende en laatste in haar reeks over de meet waardoor ze de volgende ronde meteen kon vergeten.

Anne Zagré mocht aantreden in de derde van drie reeksen 100m horden. Onze landgenote had er het snelste seizoensbeste van allemaal, waardoor de halve finale in principe een haalbare kaart leek.
De verwachtingen mochten meteen na het startschot echter al bijgesteld worden. Zagré hinkte achterop en kon niet meer bijschakelen. Ze bleef meer dan acht tienden boven haar seizoensbeste en verlaat dit tornooi vroegtijdig als negentiende.

Achteraf kon Zagré dit resultaat relativeren. De voorbije weken speelden hamstringklachten haar parten waardoor ze niet in topvorm aan de start kon verschijnen.

“De timing was te krap om fysiek in orde te geraken”

“Ik voelde al in mijn opwarming dat mijn hamstring lastig deed. Ik wou daardoor echt geen risico’s nemen. Dit resultaat is jammer, maar ik focus op mijn herstelproces. Dat gaat week na week beter. De timing was te krap om hier weer fysiek in orde te geraken. Ik heb het geprobeerd, dus spijt heb ik niet. Parijs blijft het hoofddoel uiteindelijk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in