De 23-jarige Juliette Thomas stond vanochtend aan de start van de marathon in het Duitse Hannover. Ze probeerde zich in haar eerste marathon meteen te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Helaas lukte dat niet voor de DAMP-atlete. Ze finishte na 2u31:40.

Na een tweede plaats op het BK veldlopen, een 23ste plaats op het EK veldlopen en een eerste plaats op het BK Halve Marathon had Juliette Thomas er een meer dan geslaagd half jaar opzitten. In het Duitse Hannover maakte ze vandaag haar debuut op de marathon. De atlete probeerde zich in Duitsland te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Daarvoor moest ze onder de limiet duiken die op 2u26:50 ligt. Juliette Thomas kwam halfweg door als derde na 1u13:12. Als ze haar tempo kon aanhouden in het tweede deel van de wedstrijd zou ze onder de limiet lopen. Helaas slaagde ze daar niet in, want na kilometer dertig moest Thomas haar vooropgestelde tempo laten schieten. Onze landgenote eindigde uiteindelijk als zevende met een tijd van 2u31:40. Hoe dan ook is het een knappe debuutchrono voor de 23-jarige atlete die zich met veel lef in het onbekende stortte.

Zowel Chloé Herbiet als Hanne Verbruggen liepen wel reeds de limiet voor de Olympische Spelen. Aangezien het aantal atleten dat een land mag afvaardigen beperkt is tot drie, had Thomas de kans om het laatste Belgische ticket te veroveren. Alle ogen zijn nu gericht op de Marathon Rotterdam die een uurtje later van start ging dan de marathon in Hannover. In Nederland stond Astrid Verhoeven aan de start en ook zij had haar vizier op de olympische limiet gericht.

De winnares bij de vrouwen was de Duitse Domenika Mayer in een tijd van 2u23:50. Bij de mannen ging de zege in Hannover naar de Duitser Amanal Petros. Hij liet de klok uiteindelijk stoppen na 2u06:05. Aangezien de marathon van Hannover ook gold als het Duits kampioenschap, mogen Mayer en Petros zichzelf ook de nieuwe nationale kampioenen van Duitsland noemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in