Rani Rosius heeft tijdens de halve finales van het WK indoor gestunt. De nummer twee allertijden wervelde in het spoor van Ewa Swoboda naar een rechtstreeks finaleticket. Met 7″12, een evenaring van haar kersvers PR uit de reeksen, neemt ze het BR van Kim Gevaert opnieuw onder vuur. Delphine Nkansa kon geen verhoopt PR neerzetten. Zij eindigde als vijfde in 7″21.

Rani Rosius is haar plaats tussen de grote sprintkanonnen steeds nadrukkelijker aan het opeisen. Tijdens de halve finales van de 60m van het WK indoor in Glasgow vocht ze zelfs mee om de felbegeerde finaletickets.

In de eerste meters moest ze zoals gewoonlijk wat centimeters toegeven op de tegenstand. Maar een Rosius op kruissnelheid is moeilijk te stoppen. Ze vloog in het tweede deel richting Ewa Swoboda. De Poolse bijbenen was logischerwijs nog te hoog gegrepen. Zij liep naar een PR en beste wereldjaarprestatie van 6″98. Al de rest wervelde ze wel voorbij.

Foto: Erik Van Leeuwen

Rosius bevestigde met 7″12 haar toptijd uit de reeksen en mag vanavond nog eens aan de bak. In haar eerste WK-finale ooit kan ze proberen om het 17 jaar oude nationaal record van Kim Gevaert uit de boeken te lopen.

Voor Delphine Nkansa zit het kampioenschap erop. Zij liep een degelijke wedstrijd, maar was een maatje te klein om echt in aanmerking te komen voor de finale. Nkansa verlaat haar eerste WK als vijftiende met 7″21, drie honderdsten langzamer dan haar PR.

Delphine Nkansa: “Concentratie een werkpunt”

“Qua gevoel ging het beter dan vanmorgen. Voor de start geconcentreerd blijven, is een enorm werkpunt voor mij. Ik bekijk het zo: dit is mijn eerste WK indoor en ik doe beter dan in Boedapest. Ik hoopte op een record want ik was goed, maar het is wat het is.”

“Ik hoor net dat Rani door is naar de finale. Ik ben heel blij voor haar en ik kan iets leren van hoe zij mentaal klaar is op zo een moment, maar dat is voor een deel ervaring.”

Foto: Erik Van Leeuwen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in