Geen WK in Boedapest voor Eliott Crestan. Hij liep dit jaar van eind mei tot eind juli geen enkele wedstrijd door blessurezorgen, maar leek op het BK helemaal terug te zijn met de nationale titel als bewijsstuk. Op afzondering in Bordeaux liep het echter opnieuw mis. Crestan wordt op tien dagen van het WK drie weken volledige rust voorgeschreven door de dokter, zo melden Franstalige media (DH|Les Sports+; Le Soir).

Na een bronzen medaille op het EK indoor deze winter en met de rechtstreekse limiet voor Boedapest al op zak leek het een fantastische zomer te kunnen worden voor Eliott Crestan. Die mooie vooruitzichten werden plots weggevaagd toen de 800m-loper zich na de Diamond League in Rabat aan de hamstring blesseerde en zowel juni als juli moest missen. De atleet van Sambre et Meuse AC keerde vastberaden terug en was meteen op niveau. Hij troefde Pieter Sisk en Tibo De Smet af op het BK en kon zo alsnog met vertrouwen naar Hongarije afzakken.

Als laatste voorbereiding stond er nog een stage in Bordeaux op het programma en daar sloeg het noodlot opnieuw toe: een nieuwe blessure aan de hamstring houdt Crestan minstens drie weken van de piste. Aangezien de reeksen van de 800m in Boedapest over exact twee weken plaatsvinden, is deelname uitgesloten en zit Crestans seizoen er mogelijk al op. Daarover zal bij thuiskomst meer duidelijkheid gezocht worden. De tacticus was in zijn enige snelle wedstrijd van het seizoen, nog voor zijn eerste blessure, goed voor 1’45″37.