Luttele uren nadat de WK-afzegging van Eliott Crestan bekend werd, verliest de Belgische selectie ook haar andere 800m-topper. Tibo De Smet deelt mee de handdoek te moeten gooien door een stressfractuur. Vijf weken rust is het harde vonnis voor de KRCG-atleet die behalve zijn WK-deelname ook de rest van het seizoen in rook ziet opgaan. 

Eind juli volbracht Tibo De Smet zijn hoofddoel van deze zomer. In Ninove liep hij de olympische limiet en toonde hij zich volledig klaar voor het WK in Boedapest. Daar zou hij zijn eerste ervaring op een outdoorkampioenschap van het allerhoogste niveau gaan opdoen. Op het BK – in het laatste weekend van juli – werd De Smet derde en was er op gezondheidsvlak nog geen vuiltje aan de lucht. Enkele dagen later trad een plotse pijn op die na onderzoek een stressfactuur in het kuitbeen zou blijken te zijn. Met vijf weken rust als doktersadvies valt nu het doek over het seizoen van de 24-jarige atleet. De Smet vindt enige troost in de wetenschap dat hij zijn tickets voor het WK indoor en de Olympische Spelen al op zak heeft. Na het uitvallen van 800m-collega Eliott Crestan, dat eerder vandaag bekend werd, is dit een bijzonder bittere pil voor de Belgische WK-ploeg.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tibo De Smet (@tibodesmet_)