Rani Rosius heeft via haar sociale media spijtig nieuws de wereld ingestuurd. De 100m-specialiste staat voor vijf weken aan de kant met een hamstringblessure. Rosius, die er via de ranking goed voorstaat voor het WK in Boedapest, heeft nog wel hoop om tijdig fit te geraken.

Het was tot nu toe het seizoen wel van Rani Rosius. Na een vierde plaats op het EK indoor, liep ze ook outdoor steeds sneller dan ooit. Anderhalve week geleden evenaarde ze op de European Team Championships nog haar persoonlijk record van 11″20.

Ondanks de snelle chrono, ging het in diezelfde wedstrijd toch mis. Rosius liep een blessure op aan de hamstring en moest nadien verstek geven voor de 4x100m met de Belgian Rockets. Vandaag kwam de op één na snelste sprintster ooit in ons land naar buiten met een stand van zaken.

“Met pijn in mijn hart moet ik meedelen dat ik de komende vijf weken geen wedstrijden zal lopen”, stond te lezen op de Instagrampagina van Rosius. “Tijdens mijn laatste 100m blesseerde ik mij aan mijn hamstring. Als alles goed gaat, is het WK nog steeds haalbaar. Laat ons hopen op een snel herstel.”

Rosius was normaal één van de blikvangers op de KBC Nacht. Ook op de Meeting van Luik zou de sprintbom normaal deelnemen, maar deze plannen vallen dus in het water. Voor de Belgian Rockets, die voorlopig nog niet geplaatst zijn voor het WK, is dit eveneens een streep door de rekening.