De selectie voor het EK beloften is alweer een atleet rijker. Eerstejaars belofte Elie Bacari dook gisteren in het Nederlandse Tilburg ruim onder de gevraagde eis van 13″87 op de 110m horden. Bacari was niet de enige atleet die er een selectie afdwong. Camille Sonneville plaatste zich op de 100m horden voor de EYOF.

Op het WK voor junioren in 2022 verscheen hij nog als tienkamper, maar op het EK voor beloften zien we Elie Bacari terug op een individueel nummer. De Belgische indoorkampioen op de 60m horden sprintte gisteren in Tilburg namelijk naar de EK-limiet op de 110m horden.

In de reeksen dook Bacari ondanks de lichte tegenwind al nipt onder de 14″00. In de finale blies de wind gunstiger en was het prijs. De rijzige atleet dook na 13″80 over de finishlijn en bleef ruim onder de gevraagde 13″87. Deze chrono levert hem een zesde plaats op op de Belgische ranking aller tijden bij de beloften.

De DCLA-atleet is na Yanla Ndjip-Nyemeck, die zich eind april in de Verenigde Staten al plaatste voor het EK en zich vorig week nog verbeterde tot 12″99, de tweede specialist op de hoge horden die zeker is van het EK.

In Tilburg viel overigens nog een tweede internationaal minima uit de bus. Camille Sonneville liep in de reeksen binnen na een snelle 13″61. Een chrono die ruim voldoende is om mee te mogen naar het Sloveense Maribor voor de EYOF. De limiet bedraagt namelijk 13″74.