Het drukke atletiekweekend voor de Belgische atleten kwam zondagavond ten einde in Dortmund. Onder meer enkele leden van de Belgian Cheetahs lieten zich opmerken met PR’s op Duitse bodem. Jochem Vermeulen kwam sterk voor de dag met de zevende prestatie aller tijden op de 1500m 

In Metz benaderde Camille Laus zaterdag de EK-limiet op de 400m en die prestatie inspireerde haar collega’s bij de Belgian Cheetahs. Op de Sparkassen Indoor Meeting in Dortmund verschenen drie leden van het aflossingsteam aan de start en stuk voor stuk noteerden de Cheetahs PR’s. Naomi Van den Broeck klokte af na 52″28. Zij werd op haar beurt gevolgd voor Hanne Claes, die met 52″78 ook sneller dan ooit in zaal liep. Imke Vervaet kon niet anders dan een PR noteren en dat deed de snelste advocate van het land ook met 53″00. Bij de mannen was Christian Iguacel goed voor een derde stek in 46″98.

Na een mindere passage op de ISTAF Indoor in Berlijn herpakte Rani Rosius zich met 7″29 in zowel de reeksen als de finale van de 60m. Rosius is al zeker van haar ticket naar het EK. Jochem Vermeulen zorgde voor de prestatie van de dag in Dortmund door de 1500m op zijn naam te schrijven in een mooie 3’39″17. Op die manier wipt hij naar de zevende plaats op de Belgische ranking aller tijden. Voor een rechtstreeks ticket naar Istanboel is 3’37″40 nodig.