Onder meer Nafi Thiam, Anne Zagré, Ismael Debjani kondigden de afgelopen maanden een trainerswissel aan. Vanaf zaterdag maakt ook regerend Europees indoorkampioene op de 1500m, Elise Vanderelst, deel uit van dat rijtje. Vanderelst zet een punt achter haar samenwerking met Raymond Castiaux en zal vanaf heden trainen onder de hoede van Ivo Roelandt. Dat maakt de atlete van MOHA zelf bekend via Instagram.

Elise Vanderelst maakte de afgelopen jaren het mooie weer op de halve fond in eigen land. Met Belgische records op de 1000m, 1500m en de mijl bewees Vanderelst dat haar knappe prestaties bij de jeugd geen toeval waren. Toch bleef de atlete van MOHA wat op haar honger zitten. Afgelopen zomer kon ze namelijk geen vuist maken o ede grote kampioenschappen in openlucht. Zowel het WK in Eugene, als het EK in München liepen op een sisser af. Die resultaten hebben de regerende Europese kampioene op de 1500m aan het denken gezet. Het directe gevolg van dat proces is dat Vanderelst niet langer onder de hoede traint van Raymond Castiaux, de man die haar naar al haar successen heeft geleid.

Vanderelst maakte het nieuws zelf bekend via Instagram en deelde ook mee dat ze nu traint bij de groep van Ivo Roelandt. “Via deze weg wil ik officieel aankondigen dat ik besloten heb mijn samenwerking met mijn coach die mij al meer dan tien jaar begeleid, Raymond Castiaux, te beëindigen. Bedankt Raymond dat je de rol van coach met veel passie hebt opgenomen. Bedankt voor je enorme betrokkenheid bij mijn progressie en successen.Bedankt voor je absolute inzet en je haast onbeperkte beschikbaarheid voor mij tijdens onze samenwerking”, begint de 24-jarige atlete.

“Bedankt dat je me als atleet hebt opgeleid, dat je me in staat hebt gesteld op het hoogste niveau te presteren, verschillende nationale records te breken, vele Belgische en zelfs Europese kampioenstitels te winnen, en een Olympisch atleet te worden. Raymond, ik dank je uit de grond van mijn hart voor dit prachtige samen geschreven verhaal! Ik heb nu besloten een nieuwe impuls te geven aan mijn sportcarrière door me aan te sluiten bij de groep van Ivo Roelandt, bedankt dat ik deel mag uitmaken van deze groep.”