48 Belgen en vier Belgische aflossingsteams trekken naar het EK in München dat op 15 augustus van start gaat. Dat maakte de KBAB zopas bekend. De meest opvallende naam is zonder twijfel die van kersvers wereldkampioene in de zevenkamp: Nafi Thiam. Thiam zal voor het eerst in haar carrière twee grote zevenkampen voor haar rekening nemen in minder dan twee maanden tijd. 

De grootste EK-selectie aller tijden is het net niet, maar klagen zal u ons niet horen doen met maar liefst 48 Belgen en vier aflossingsteam die binnenkort hun koffers naar München pakken. Bij de vrouwen verschijnen in totaal 20 individuele atletes aan de start van het EK op Duitse bodem. Nafi Thiam is dé grootste naam. De tweevoudige olympische- en wereldkampioene kan zichzelf opvolgen als Europees kampioene in de zevenkamp. Andere grote namen bij de vrouwen zijn onder meer Paulien CouckuytCynthia Bolingo, Elise Vanderelst en Noor Vidts.

Bij de mannen komen 28 atleten in actie. Ben BroedersKevin Borlée, Isaac Kimeli en uittredend Europees kampioen Koen Naert zijn enkele van de grote namen binnen de selectie. Ons land vaardigt ook vier aflossingsteams af naar München met telkens mannen- en vrouwenploegen op de 4x100m en 4x400m. De Belgian Tornados zijn titelverdediger op de 4x400m. De selectie van dat team ligt nog niet volledig vast. De Flanders Cup in Kessel-Lo moet daarover uitsluitsel brengen.

De volledige selectie kan u hier terugvinden.