Anne Zagré heeft alle pech van het WK achter zich gelaten door zich op het EK in München vlot te plaatsen voor de halve finales van de 100m horden. Zagré liet de snelste chrono uit haar reeks optekenen en was daarmee rechtstreeks zeker van de volgende ronde. Haar tijd was 13″12.

De eerste drie van elke reeks mochten samen met de drie tijdsnelsten naar de halve finales. Anne Zagré vertrok in de tweede serie vanuit baan 4. Haar start is nooit haar sterkste punt geweest, maar Zagré kwam deze keer best vlot uit de blokken.

Met nog drie horden te gaan liep Zagré al overtuigend aan de leiding. Ze maakte het ook knap af in een tijd van 13″12. Morgen vinden zowel de halve finales als de finale plaats. Zagré kan dankzij de tweede chrono van alle deelnemers uit de reeksen met vertrouwen gaan slapen. De twaalf snelste hordenspecialisten van dit seizoen kwamen weliswaar vandaag nog niet in actie.

“Met een zege naar de halve finales kunnen trekken, doet wel deugd”, zei Zagré na afloop. “Uiteindelijk lijkt het mij een goede zaak dat ik de reeksen moest lopen. Zo heb ik wat extra ritme kunnen opdoen. In de halve finale zal het wel sneller moeten om door te stoten. Ik ga risico’s nemen, want ik heb geen andere keuze. Als ik zonder fouten kan finishen, is een finale wel haalbaar.”

Zagré probeert haar ongelukkige valpartij van in Eugene achter zich te laten. “Hier met een schone lei beginnen, is onmogelijk. Het zit nog altijd in mijn achterhoofd. Het is wel al beter dan twee weken geleden in Polen, toen ik met een onwaarschijnlijke stress om te vallen rondliep”, besloot ze.