Het kon haar vierde EK-finale zijn, maar Anne Zagré overleefde in München de halve finales van de 100m horden niet. Ze snelde naar de vijfde plaats terwijl enkel de eerste twee rechtstreeks zeker waren van de volgende ronde. Met 13″12 zette de hordeloopster de dertiende van alle deelnemers neer. Die tijd volstond niet om met de verliezende tijden mee te mogen.

Gisteren maakte Anne Zagré nog een goede indruk tijdens de reeksen van de 100m horden. De twaalf snelste hordeloopsters van dit seizoen verschenen toen echter nog niet aan de start. Vandaag was dat wel het geval.

In de derde halve finale was Zagré na een mindere start al meteen op achtervolgen aangewezen. Die achterstand maakte ze niet meer goed. De Belgische recordhoudster klokte met 13″12 exact dezelfde tijd als in de reeksen. Deze keer leverde het haar echter pas de vijfde plaats en een exit op. Zagré werd in totaal dertiende van alle deelnemers.

“Mijn tweede wedstrijdhelft was goed, maar tevoren absoluut niet”, zei een eerlijk Zagré nadien. “Mijn eerste horde was nog oké, maar de tweede en de derde waren gewoon onvoldoende. Dat soort fouten kan je niet maken op dit niveau. Je moest ongelofelijk snel gaan om in de finale te staan. Ik wilde vooral een mooie tijd lopen, zelfs als ik de finale niet zou halen, maar zelfs dat is niet gelukt. Dus ik ben zwaar ontgoocheld. Het gevoel was nochtans goed.” De nationale recordhoudster komt dit seizoen nog één keer in actie. “Op de Memorial Van Damme”, besloot Zagré.

In de finale was er niets te beginnen tegen Pia Skrzyszowska. De Poolse bleef met 12″53 makkelijk Luca Kozak (12″69) en Ditaji Kambundji (12″74) voor. Nadine Visser bleef teleurgesteld achter met de vierde plaats.