Twee landgenoten hebben van de vierde dag op het WK voor junioren in Cali gebruikt gemaakt om zich te verzekeren van een finaleticket. Merel Maes wipte in de kwalificaties van het hoogspringen over 1m80 en mag zicch daardoor opmaken voor de finale. Mimoun Abdoul Wahab liep in de halve finales van de 400m horden zowaar opnieuw naar een PR met 50″45 én plaatste zich bijgevolg rechtstreeks voor de finale. 

De vierde dag van het WK voor junioren in het Colombiaanse Cali heeft langs Belgische zijde twee uitschieters opgeleverd. Merel Maes wipte in het hoogspringen over 1m80 en trekt daardoor als achtste naar de finale van zaterdag. Voor Yorunn Ligneel werd het net niet. Ligneel bleef steken op 1m76 en moest vrede nemen met de 14de stek in de kwalificaties.  Wie zich net zoals Maes wél van een finaleticket verzekerde, was Mimoun Abdoul Wahab in de halve finales op de 400m horden. De specialist op de lage horden van HF snelde naar de tweede plaats in een nieuw PR van 50″45. Op de ranglijst aller tijden bij de junior springt hij zo van plaats vijf naar plaats drie. Het BR van Stef Vanhaeren bedraagt 50″01. Abdoul Wahab trekt met de zesde tijd van alle halve finalisten naar de finale, die vrijdag net voor middernacht Belgische tijd wordt gelopen.

In de zevenkamp kwamen met Laura Van Den Brande en Sennah Vanhoeijen twee landgenotes in actie. Beide atletes maakten voor de afsluitende 800m kans op een plaats in de top tien en het duo stelde niet teleur. Van Den Brande liep naar een PR van 2’21″87 en legde zo beslag op de tiende stek in de totaalstand met 5.314 punten. Vanhoeijen deed nog een fractie beter in totaal met 5.401 punten, goed voor een achtste plaats in de eindnotering.

In de reeksen van de 1500m maakten Nel Vanopstal en Marie Bilo geen aanspraak op een plaatsje in de finale. Vanopstal haalde alles uit de kast in de eerste van drie reeksen, maar de atlete van GEEL zou vrede moeten nemen met een achtste plaats in haar reeks en een tijd van 4’28″98. Bilo kwam in actie in de derde reeks en nam veel initiatief in de aanvangsfase, al moest onze landgenote die inspanningen cash betalen in de slotfase. Ze werd laatste in haar reeks met 4’39″79. Voor Pierre Straet draaide finale van het polsstokspringen uit op een ontgoocheling. Op 4m90 wipte de atleet van HERV meteen over de lat. Vervolgens ging hij drie keer in de fout op 5m05, wat resulteerde in een 13de plaats. De Fransman Anthony Ammirati was goed voor de zege met een indrukwekkende 5m75.