Timothy Herman kan terugkijken op een geslaagd EK. In de finale van het speerwerpen eindigde hij mooi tiende terwijl hij vooraf onderaan de deelnemerslijst bengelde. Herman deed het met 74m84 weliswaar iets minder dan tijdens de kwalificaties.

Eén van de verrassingen van dit EK was toch wel de finaleplaats van Timothy Herman in het speerwerpen. Een plaats bij de beste twaalf was al mooi, alles wat erbij kwam was bonus.

Herman begon met 74m84 degelijk aan de competitie, al was het gevoelig minder dan de 77m20 waarmee hij zich voor de finale plaatste. Daarna kon de ACME-atleet zich niet meer verbeteren. Hij liet nog 72m90 en 72m62 optekenen.

Herman kon zich met deze afstanden niet in de top acht werpen en had dus geen recht op drie extra pogingen. Voor een tiende plaats zal hij op voorhand echter getekend hebben. Julian Weber zette het stadion in lichterlaaie. De Duitser pakte het goud met 87m66. Jakub Vadlejch (87m28) en Lassi Etelätalo (86m44) bezetten de overige twee podiumplaatsen.

“Het is een beetje zuur, omdat de top acht binnen bereik was”, zei Herman. “Maar met een tiende plaats moet ik tevreden zijn. Eigenlijk achtte ik het niet eens mogelijk dat ik de finale zou halen. Toen ik het terrein opliep, in een finale met twee Duitsers, was de sfeer ongelofelijk. Genieten. Dit geeft honger om nog beter te worden. Dat zal ook nodig zijn, want mijn doel is altijd de Spelen geweest, en dat blijft zo. Maar ik weet dat ik nog beter zal moeten worden om Parijs te halen.”