Eliott Crestan heeft gegokt en verloren. In de finale van de 800m stormde Crestan met nog 300m te gaan naar de kop. Hij nestelde zich in tweede positie en ging ook in de positie de laatste rechte lijn in. Onze landgenoot werd in de laatste 100m echter overklast en kon de achtste plaats niet vermijden. Hij noteerde met 1’45″68 wel zijn snelste tijd van dit seizoen.

Eliott Crestan heeft niet voor de verrassing kunnen zorgen tijdens de EK-finale van de 800m. Crestan toonde nochtans lef. In de beginfase knokte hij zich meteen naar de koppositie. Een kleine ronde later werd hij helemaal naar de achterhoede gedrongen. Zijn antwoord volgde op 300m van de finish.

Crestan pakte er uit met een stevige versnelling en snelde in één ruk naar de tweede plaats. Bij het uitkomen van de bocht lag Crestan nog altijd in zilveren positie. Het ontbrak hem toen echter aan een extra versnelling om in de medailles te blijven. De anderen had die wel in huis. Crestan kreeg iedereen over zich en werd achtste met 1’45″68. Hij zette in deze finale wel zijn snelste tijd van het seizoen neer.

De Spanjaard Mariano Garçia hield knap Jake Wightman, de wereldkampioen op de 1500m, achter zich. Garçia liep met 1’44″85 zelfs naar een nieuw PR. De Ier Mark English bezet zo dadelijk het derde trapje op het podium.

“Ik heb het geprobeerd”, zei Eliott Crestan na afloop. “Achteraf wilde ik kunnen zeggen dat ik tenminste iets ondernomen had. Een versnelling op 300 meter van het einde leek mij het juiste moment. Mijn aanvankelijke versnelling was goed, maar in de laatste 50 meter liep ik helemaal vol. Daar heb ik mij echt laten opvreten door de concurrentie. Op zijn minst heb ik de tv-kijkers even doen dromen, maar ik liep wel voor het podium, en niet voor de achtste plaats. Hopelijk krijg ik nu nog een wildcard voor de Memorial Van Damme. Ik wil mijn persoonlijk record aanscherpen”, besloot Crestan.