Jonathan Borlée reist niet af naar de Verenigde Staten om er zich voor te bereiden op het WK in het gezelschap van de Belgian Tornados. Borlée liep gisteren tijdens de Meeting de la Province de Liège een kleine spierscheur op aan de hamstring. Het WK halen wordt een onmogelijke opdracht, zeker omdat het risico op een nog grotere blessure te groot is. Ook in 2019 moest Borlée in de aanloop naar het WK verstek geven door een blessure. 

Binnen ruim twee weken gaat in het Amerikaanse Eugene het WK atletiek van start. Met de Belgian Tornados kan ons land opnieuw op een medaille mikken, maar het mannenteam op de 4x400m zal het zonder Jonathan Borlée moeten stellen. Borlée liep gisteren in Luik een scheurtje op aan de hamstring. De Belgische recordhouder op de baanronde raakt niet tijdig fit voor het WK en zal zijn pijlen op het EK in München moeten richten.

Voor Borlée is het een extra bittere pil, aangezien hij al moest passen voor het WK outdoor in 2019 en WK indoor van dit jaar. Daarnaast moest hij op de Olympische Spelen in Tokio van vorig jaar forfait geven voor de finale met de Tornados. “Mentaal wordt dit heel zwaar voor hem. Hij was echt in vorm aan het raken. En het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Deze blessure keert telkens terug. Hij is ook al 34 jaar en dit is misschien ook zijn lichaam dat zegt dat het goed geweest is”, aldus vader en coach Jacques Borlée aan Sporza.