Jonathan Borlée zou dit jaar afzwaaien van de topsport, maar gaat noodgedwongen vroegtijdig op atletiekpensioen. Dat maakte de 36-jarige atleet zopas zelf bekend op zijn sociale media. Het is een blessure aan de hamstring die aan de basis ligt van deze koerswijziging. De tweede snelste Belg ooit op de 400m zal dus geen vijfde Olympische Spelen aan zijn palmares toevoegen.

Afgelopen zaterdag was Jonathan Borlée al een opvallende afwezige op het BK alle categorieën. Nu wordt duidelijk waarom en die conclusie is bijzonder pijnlijk. De snelste Borlée ooit op de 400m sukkelt met een hamstringblessure en raakt niet op tijd opgelapt voor de Olympische Spelen.

Daardoor hakt Borlée een lastige knoop door. Hij maakt per direct een einde aan zijn jarenlange, succesvolle atletiekcarrière. De nummer zes van de Olympische Spelen in Londen op de individuele baanronde was sowieso aan zijn laatste seizoen bezig, maar krijgt door deze blessure geen gepast afscheid van een sport die hij jarenlang mee gekleurd heeft.

Borlée kwam dit jaar nog geen enkele keer in actie. Voor zijn laatste wapenfeit moeten we terug naar de WK-finale van de mixed 4x400m in Boedapest, waar hij met het kwartet vijfde werd.

Ondanks dit afscheid in mineur heeft de voormalige Belgische recordhouder wel een palmares om ‘U’ tegen te zeggen. Hij haalde één individuele olympische finale en mocht vier keer met de aflossingsploeg een olympische finale afwerken. Op de wereldkampioenschappen greep hij in 2013 nipt naast de medailles op de 400m. Vijf jaar later mocht hij wel samen met broer Kevin Borlée het podium delen in Berlijn. De Belgian Tornado zette ook twee Diamond League-zeges op zijn naam en had een belangrijk aandeel in twaalf internationale medailles met de 4x400m. Borlée is tot op heden ook nog altijd de negende Europese atleet ooit op zijn geliefkoosde baanronde.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jonathan Borlee (@jborlee)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in