Michael Obasuyi zal zeker niet deelnemen aan het WK in Eugene. Onderzoeken brachten een spierscheur van zeven centimeter aan het licht in de soleus, een kuitspier. De 22-jarige atleet moet zeker zes weken revalideren. De hordeloper hoopt zich klaar te stomen voor het EK in München, al wordt dat een race tegen de klok. Obasuyi blesseerde zich afgelopen zaterdag tijdens de opwarming van de Continental Tour Silver-meeting in de Spaanse hoofdstad Madrid. Via de World Ranking maakte hij voorlopig aanspraak op een WK-ticket. 

Hordeloper Michael Obasuyi trok afgelopen weekend vol goede moed naar Madrid. Op de Continental Tour Silver-meeting zou onze landgenoot in principe de nodige punten sprokkelen voor de World Ranking, maar de trip naar Spanje draaide uit op een nachtmerrie. Tijdens de opwarming voelde de 22-jarige atleet een hevige pijn in de kuit, einde verhaal dus in Madrid. Maandagmiddag brachten onderzoeken aan het licht dat Obasuyi een scheur van maar liefst zeven centimeter in de soleus, een spier in de kuit, opliep.

Verdere onderzoeken moeten aantonen of de pees van de hordeloper al dan niet geraakt is. Als de pees niet geraakt is, dan zal Obasuyi minstens zes weken moeten revalideren. Is die pees wel geraakt, dan moet onze landgenoot een punt achter zijn zomerseizoen zetten. Het WK in Eugene komt dus in elk geval te vroeg. Obasuyi is voorlopig geplaatst via de World Ranking, maar een deelname aan het WK is uitgesloten. Indien zijn revalidatie vlot verloopt, dan behoort het EK in München tot de mogelijkheden. Obasuyi bewees onder meer deze winter dat hij ondanks blessureleed kan presteren als het moet. Op het WK indoor in Belgrado miste hij de finale op een haar na.