Het nieuws komt niet geheel onverwacht, maar op de bevestiging was het tot vandaag wachten: Cynthia Bolingo zal niet deelnemen aan het WK in Eugene. Bolingo blesseerde zich op het BK indoor aan de knie. Sindsdien revalideerde de Belgische recordhoudster op de 400m aan een sneltempo, maar dat blijkt onvoldoende om het WK in Eugene te halen. Ook het EK in München blijft een groot vraagteken. 

Cynthia Bolingo moet definitief een kruis maken over haar deelname aan het WK in Eugene. Dat nieuws komt niet uit de lucht vallen, maar werd pas donderdag bevestigd door haar coach Carole Bam, die ook bondscoach is van de Belgian Cheetahs. Bolingo herstelt nog volop na de zware knieblessure op het BK indoor. De Belgische recordhoudster op de 400m zal dus net zoals in 2019 het WK in openlucht missen, toen na een achillespeesblessure.

Dat Bolingo afhaakt voor Eugene is ook slecht nieuws voor de Belgian Cheetahs, die een belangrijke schakel zien wegvallen. Of Bolingo het EK in München kan halen, is voorlopig een vraagteken. Dat EK gaat een maand na het WK van start.