We zien zondag twee Belgen terug in de finale van de 3.000m op het WK indoor in Belgrado. Zowel Isaac Kimeli als Michael Somers konden zich knap plaatsen voor de volgende ronde. Kimeli stootte rechtstreeks door, Somers moest nog even nagelbijten om te weten of hij bij de beste drie verliezende tijden hoorde. Zijn 7’51″89 was nét voldoende. Nog nooit eerder stonden twee Belgen samen in een finale op een WK in zaal. 

Zondag zien we, ietwat tegen de verwachtingen in, twee Belgen terug in de finale van de 3.000m. Isaac Kimeli was als eerste zeker van zijn finaleticket. Kimeli kwam in de laatste en veruit traagste reeks terecht. De vice-Europese kampioen in zaal zette hem dan maar zelf aan de kop om zo uit het gedrum te blijven. Daarvoor moest hij regelmatig extra meters maken, maar uiteindelijk hield hij wel stand in de voorste gelederen. In het slot van de wedstrijd brak de wedstrijd open. Kimeli kon makkelijk volgen en zo een rechtstreeks ticket naar de finale verzilveren. Met 7’55″75 stoot hij wel met één van de traagste tijden door, al begint iedereen in de finale weer met een schone lei.

Michael Somers moest het tot op het einde uitzweten alvorens zekerheid te hebben over een finaleplaats. Somers had namelijk in de eerste reeks moeite om het hoge tempo voorin te volgen en kon niet bij de eerste vier finishen. Dankzij een snelle laatste kilometer kon de veldloopkampioen nog behoorlijk wat plaatsen winnen. Hij kwam zelfs nog als zevende over de finish in 7’51″89 en maakte daardoor op papier nog kans op de finale via de verliezende tijden. In de tweede en derde reeks ging het gevoelig langzamer waardoor Somers er zondag ook bij is in de finale. Dat kan bijvoorbeeld niet gezegd worden van Berihu Aregawi. De Ethiopiër werd in de derde reeks naar huis gelopen.