Isaac Kimeli en Michael Somers mogen zich na vandaag opmaken voor de finale van de 3.000m op het WK indoor in Belgrado. Kimeli verzekerde zich vlot van de finale in de derde van drie reeksen. Somers finishte als zevende in de eerste reeks en leek daardoor uitgeschakeld, ware het niet dat er in de daaropvolgende reeksen geen snellere tijden werden genoteerd. Daardoor mag hij met één van de snelste verliezende tijden ook mee naar de finale van zondag. Nooit eerder behaalden twee Belgen dezelfde finale op een WK indoor. 

Een korte reactie van Isaac Kimeli kan u hieronder bekijken. Kimeli kreeg in de slotfase wel last van de hamstring, waar hij in januari een scheurtje aan opliep. Het wordt dus kwestie voor onze landgenoot om zich te verzorgen met het oog op zondag. Een reactie van Michael Somers volgt zo snel mogelijk, aangezien de atleet na afloop niet geloofde in een kans op de finale.