Mieke Gorissen moet passen voor de CrossCup in Roeselare van komende zondag. Gorissen liep recent het coronavirus op en is onvoldoende hersteld na haar besmetting. De Belgische kampioene in het veld wil vooral geen onnodige risico’s lopen met het oog op de rest van het winterseizoen. Gorissen was gezien haar tweede plaats in Mol de topfavoriet om in Roeselare een gooi te doen naar een eerste ticket richting het EK veldlopen.

Mieke Gorissen treedt komende zondag niet aan op de CrossCup in Roeselare. Gorissen, de leidster in de tussenstand van de CrossCup, testte in de nasleep van de manche in Mol positief op het coronavirus. De Belgische veldloopkampioene zit niet langer in quarantaine, maar is onvoldoende hersteld om haar kansen te verdedigen in Roeselare. De wedstrijd bij de senioren vrouwen ligt in afwezigheid van de topfavoriete volledig open. Ook de strijd om de leiderstrui wordt daardoor nieuw leven ingeblazen. Gorissen leek op papier de atlete bij uitstek die, mits een zege in Roeselare, kans maakte op het EK veldlopen in Dublin.

‘Ik heb rustig proberen lopen en merkte dat het al bij al vlot verliep. Toch moet ik toegeven dat mijn lichaam achteraf hevig heeft gereageerd, wat duidt op het feit dat ik onvoldoende hersteld ben om topprestaties af te leveren. In samenspraak met mijn sportarts heb ik besloten om geen onnodige risico’s te nemen, waardoor de manche van Roeselare te vroeg komt. De focus ligt nu op mijn herstel, zodat ik niet langer dan nodig in de lappenmand moet liggen. Ik vind het ontzettend jammer dat ik er niet bij zal zijn in Roeselare, want ik koester fijne herinneringen aan die wedstrijd. In Hannuit hoop ik opnieuw van de partij te zijn’, aldus Gorissen op de website van de CrossCup.