De Belgian Tornados hebben de World Relays voor ons land niet in schoonheid kunnen afsluiten. Het viertal, met Jonathan Sacoor, Robin Vanderbemden en de broers Kevin en Dylan Borlée, maakte nooit aanspraak op de top vijf. Dat bleek al nadat startloper Sacoor als laatste de stok doorgaf. Vanderbemden deed z’n stinkende beste om plaatsen goed te maken, maar dat lukte niet. Van frisse benen was bij de broers Borlée al helemaal geen sprake na de finale op de gemengde aflossingen. Het team legde beslag op de achtste plaats in een onbelangrijke 3’10″74. De zege ging naar Nederland dankzij een buitengewoon sterke Tony van Diepen, die het team naar 3’03″45 loodste. 

De Belgian Tornados mochten de World Relays in het Poolse Chorzow afsluiten. Startloper Jonathan Sacoor maakte geen al te beste indruk voor het Belgische team. De wereldkampioen bij de junioren gaf de stok als achtste en laatste door. De ondankbare opdracht van de Belgen werd daardoor nog moeilijker. Robin Vanderbemden drong nog aan, maar een mogelijke top vijf leek dan al gaan vliegen.

In schoonheid afsluiten, bleek daardoor niet echt mogelijk voor de Tornados. Dylan en Kevin Borlée liepen gecontroleerd uit. De eindtijd van 3’10″74 was een bijzaak. De zege ging naar de ontketenende Nederlanders in een puike 3’03″45, zeker gezien de temperatuur van om en bij de vijf graden. Tony van Diepen moest als slotloper wel goed indelen om het goud veilig te stellen. In de laatste rechte lijn bewees ‘Tony 2 laps’ zijn sterkte door weg te snellen van de teams uit Japan en Botswana.