De Belgische delegatie kan na de eerste dag op de World Relays in het Poolse Chorzow een perfect rapport voorleggen. Nadat de Belgian Cheetahs en Tornados zich verzekerden van de finales op de 4x400m wist ook het team op de gemengde aflossingen zich te plaatsen voor de finale van morgen. Jonathan Sacoor had het als startloper bijzonder zwaar, maar Cynthia Bolingo en Camille Laus brachten het team opnieuw in de wedstrijd. Kevin Borlée legde als slotloper beslag op de tweede stek in 3’17″23, waardoor het team naar de finale van morgen mag én zeker is van deelname aan het WK in Oregon van 2022. 

Het Belgische team op de World Relays kan terugblikken op een perfecte eerste dag. Na finaleplaatsen voor de Belgian Cheetahs en Tornados vezekerde het kwartet op de gemengde aflossing zich eveneens van de finale. Het team dat van start ging in de tweede van drie reeksen kon moeilijk over frissen benen beschikken, aangezien Jonathan SacoorCynthia BolingoCamille Laus en Kevin Borlée stuk voor stuk al een baanronde in de benen hadden. Vooral bij startloper Sacoor was dat merkbaar. De wereldkampioen bij de junioren kwam niet vlot uit de startblokken en moest in de laatste rechte lijn harken. Sacoor gaf de stok door aan Bolingo, die voor sensatie zorgde door naar voren te snellen. De Belgische recordhoudster op de 300m liep zowaar een splittijd van 51″49 en lanceerde Laus.

De kapitein bij de Cheetahs hield sterk stand en stuurde Borlée als tweede loper op pad. Borlée speelde z’n ervaring uit en kon zelfs in de slotmeters licht inhouden. Het Belgische team klokte af na 3’17″22 en moest alleen het Italiaanse kwartet voor zich dulden. De prestatie van de Belgen is goed voor de vijfde chrono van alle teams in de reeksen. Bovendien leverde het ons land ook een derde WK-ticket op naar Oregon, aangezien daarvoor een top 12 vereist was.