De opstellingen van de Belgische teams voor de finales op de World Relays in Chorzow zijn gekend. Bondscoaches Carole Bam en Jacques Borlée hebben geopteerd om in te zetten op de mixed relay, waar de broers Borlée het gezelschap krijgen van Cynthia Bolingo en Camille Laus. De Borlées zijn bij gebrek aan reserves genoodzaakt om ook de 4x400m bij de mannen af te werken. Laus mag net zoals gisteren dubbelen. 

De Belgische delegatie op de World Relays zet vanavond vol in op de gemengde aflossing op de 4x400m. Bondscoaches Carole Bam en Jacques Borlée zetten namelijk de sterkhouders in tijdens de finale van de mixed relay, die om 19u20 gelopen wordt. Dylan Borlée mag het gemengde team lanceren. Hij geeft vervolgens de stok door aan Cynthia Bolingo, die gisteren een héél sterke indruk gaf in haar tweede race van de avond. Bolingo geeft op haar beurt de stok door aan Camille Laus, die mits een stevige split slotloper Kevin Borlée op medaillepad kan sturen.

De Belgian Cheetahs doen om 20u26 een beroep op Paulien Couckuyt als startloopster. 200m-specialiste Imke Vervaet mag net zoals gisteren de tweede beurt voor haar rekening nemen. Reserve Margo Van Puyvelde wordt opgetrommeld om de laatste wissel te verzorgen, alvorens teamkapitein Laus een slordig uur na de finale met de gemende aflossing opnieuw aan de bak mag. Bij de Belgian Tornados mag Jonathan Sacoor zich bewijzen als startloper. Robin Vanderbemden kan daarna z’n snelle benen laten spreken om de Tornados in een gunstige positie te brengen. Daarna is het aan de broers Dylan en Kevin Borlée om, ondanks respectievelijk twee en drie wedstrijden in de benen, het beste van zichzelf te geven.

Een derde Belgische medaille in de geschiedenis van de World Relays behoort zeker in het geval van de gemengde aflossingen tot de mogelijkheden. Het zou alvast een uniek gegeven zijn, aangezien ons land voorlopig alleen kon scoren met de Tornados.

Mixed Relay

– Dylan Borlée
– Cynthia Bolingo
– Camille Laus
– Kevin Borlée

Belgian Cheetahs

– Paulien Couckuyt
– Imke Vervaet
– Margo Van Puyvelde
– Camille Laus

Belgian Tornados

– Jonathan Sacoor
– Robin Vanderbemden
– Dylan Borlée
– Kevin Borlée