De Belgian Cheetahs hebben zich op de World Relays in het Poolse Chorzow probleemloos verzekerd van de finale op de 4x400m. Daardoor is het team alvast zeker van deelname aan het WK van volgend jaar in Oregon. Onze landgenotes moesten in de eerste van drie reeksen alleen gastland Polen voor zich laten. De Cheetahs snelden naar 3’28″27, een stevige tijd in twijfelachtige omstandigheden door de koude temperaturen in Chorzow.

Ons land is dankzij de Belgian Cheetahs uitstekend begonnen aan de World Relays in het Poolse Chorzow. Onze landgenotes op de 4x400m deden het voortreffelijk in de eerste van drie reeksen. Cynthia Bolingo mocht de spits afbijten voor het Belgische kwartet en zette met 52″57 een knappe split neer. Bolingo gaf bovendien de stok als eerste door, waardoor Imke Vervaet in alle rust haar eerste bocht kon lopen. Vervaet maakte tactisch de juiste keuze om de Poolse atlete voor te laten, waardoor ze telkens een mikpunt had. In de laatste rechte lijn moest de atlete van RCG een klein gaatje laten, maar met 52″26 zette ze een puik splittijd neer. Vervolgens was het de beurt aan Paulien Couckuyt, die het gaatje wist te verkleinen op het Poolse kwartet dankzij een knappe 52″13. Op die manier leek het rechtstreekse ticket naar de finale al binnen, aangezien het Italiaanse team op ruim tien meter volgde.

Teamkapitein Camille Laus mocht vervolgens de klus klaren voor de Cheetahs en Laus bewees dat haar status als ‘leader of the pack’ nog steeds geldt. Onze landgenote hield gelijke tred met de Poolse slotloopster en knalde naar een split van 51″31. De eindtijd van Cheetahs bedroeg daardoor 3’28″27, goed voor de derde chrono van alle ploegen in de reeksen. De tweede plaats gaf ook meteen recht op het felbegeerde ticket naar het WK in Oregon van 2022. De koude, regenachtige omstandigheden maakten snellere tijden onmogelijk in het Stadion Slaski. Het BR van de Cheetahs bedraagt sinds het WK in Doha 3’26″58.