Na de Belgian Cheetahs hebben ook de Belgian Tornados zich verzekerd van de finale op de 4x400m op de World Relays. De Tornados met Dylan Borlée, Robin Vanderbemden, Jonathan Sacoor en Kevin Borlée kregen het wel knap lastig in de tweede van drie reeksen met onder meer het Nederlandse en Zuid-Afrikaanse team. Het was slotloper Borlée die onze landgenoten naar de derde stek loodste in een degelijke 3’04″01. Van een rechtstreeks ticket naar de finale was geen sprake, aangezien zowel Nederland als Zuid-Afrika voor ons land eindigden.

België blijft het goed doen op de World Relays in het Poolse Chorzow. Na de knappe prestatie van de Belgian Cheetahs in de reeksen van de 4x400m was het de beurt aan de Belgian Tornados om een gooi te doen naar de finale en bijhorend WK-ticket. De Tornados kwamen in actie in de tweede en meteen ook zwaarste van drie reeksen. Dylan Borlée leek niet over z’n beste dag te beschikken en kon de stok pas als derde doorgeven aan Robin Vanderbemden, die het Nederlandse en Zuid-Afrikaanse team zag wegsnellen. Vanderbemden deed het niet onverdienstelijk in zijn eerste baanronde sinds het WK in Doha, maar de kloof op het leidersduo verkleinde helaas niet.

Wereldkampioen bij de junioren Jonathan Sacoor wist dus wat hem te doen stond. Sacoor maakte wel wat meters goed op het Nederlandse team, maar de Zuid-Afrikanen hielden verbazend stand. Daardoor zou slotloper Kevin Borlée alle zeilen moeten bijzetten om in de top twee te finishen. Dat lukte ondanks de snelste split (44″79) van alle atleten in de reeksen niet. De Tornados moesten met 3’04″01 hopen op een finaleplek op basis van de verliezende tijden. Gelukkig waren onze landgenoten met die chrono goed voor vierde tijd in totaal én dus ook voor de snelste verliezende tijd.