Pieter Sisk heeft zich als eerste landgenoot verzekerd van een EK in openlucht. Sisk snelde op de micromeeting in Oordegem solo naar een PR van 1’47″52 tijdens de 800m. Daarmee dook de atleet van DCLA duidelijk onder de EK-limiet van 1’47″76. Het is ook een verbetering van zijn ondertussen bijna drie jaar oud PR van 1’47″98. Philip Milanov en Timothy Herman noteerden meer dan degelijke openers op de micromeeting. 

Pieter Sisk heeft een terugkeer in stijl gemaakt. Nadat de atleet van DCLA ongeveer anderhalf jaar aan de kant stond door meerdere blessures verscheen hij op de micromeeting in Oordegem aan de start van de 800m. Sisk kon rekenen op puik haaswerk van Marius De Bruyn, die de belofte na 400m doorbracht in om en bij de 52 seconden. Vervolgens puurde Sisk een stevige slotronde uit de benen. Ondanks de toch wel winderige omstandigheden finishte hij sterk in 1’47″52, een duidelijke verbetering van zijn PR én goed voor de EK-limiet bij de beloften.

“M’n laatste wedstrijd dateert ondertussen van december 2019, toch wel een tijdje geleden hé. Ik wist dat ik tot zoiets in staat was, omdat ik op een lactaattest een stevige 600m noteerde. Daardoor trok ik met het nodige vertrouwen naar Oordegem. Bovendien is het een piste waar ik bijna jaar na jaar een PR loop. Het is een statement om de piste hier te behouden (lacht; red.). Ik ga in elk geval mei blijven wedstrijden te lopen, om vervolgens in juni wat rustiger aan te doen met de examens in het achterhoofd. Naast de dubbele baanronde wil ik ook een sterke 1500m neerzetten, zeker aangezien ik op conditioneel vlak een sprong vooruit heb gemaakt. Ik weet dat ik sneller kan dan vandaag en hoop in de buurt van 1’46 te komen deze zomer”, vertelde Sisk na afloop.

Op de baanronde bij de vrouwen was Imke Vervaet de beste in 53″30. Vervaet haalde het van haar collega’s bij de Belgian CheetahsPaulien Couckuyt en Liefde Schoemaker vervolledigden het podium met respectievelijk 53″38 en 54″16. In het speerwerpen maakte Timothy Herman een goede beurt met een sterke opener van 78m07. Philip Milanov mocht ook meer dan tevreden zijn met een puike 63m81. Hordeloopster Eline Claeys was de beste op de 200m in een niet onaardige 24″54.