De broers Kevin en Dylan Borlée zijn méér dan degelijk aan hun zomerseizoen begonnen in het Italiaanse Rieti. Kevin ging in de laatste rechte lijn op en over zijn snel gestarte broer. Met 46″15 en 46″57 kunnen beide broers op een geslaagde tussentop in Italië terugblikken. Belgian Cheetahs Camille Laus en Hanne Claes waren in Rieti goed voor 53″17 en 53″99. 

Kevin en Dylan Borlée hebben de start van hun zomerseizoen allerminst gemist. In het Italiaanse Rieti moesten de broers alleen Davide Re (45″76) voor zich dulden. Bij onze landgenoten was het Dylan Borlée die voor een stevige start opteerde. Dat moest de jongste van de twee broers aan de start wel bekopen in de laatste rechte lijn. Kevin Borlée maakte een stevige inhaalbeweging in de slotmeters en klokte af na een knappe 46″15, goed voor zijn snelste opener op de baanronde sinds 2017. Dylan klokte af na een eveneens niet onaardige 46″57 in toch wel bijzonder winderige omstandigheden. “Zeker niet mijn beste opener, maar er zijn heel wat positieve zaken om op terug te kijken. Ik voel dat er veel progressiemarge is. Het deed deugd om na een lange tijd zonder baanronde opnieuw in de startblokken te kruipen”, vertelde Kevin op social media.

Volgende week donderdag vertrekken beide broers naar de World Relays in het gezelschap van de Belgian Tornados. Bij die ploeg was er vandaag het een en ander te doen over Jonathan Sacoor. Sacoor zou namelijk niet mogen afreizen naar de World Relays van zijn universiteit in Tennessee. Ondertussen bevestigde de VAL echter dat Sacoor wel van de partij zal zijn in Polen, ondanks het ‘verbod’ dat hij opgelegd krijgt door zijn begeleiding in de Verenigde Staten.

Camille Laus en Hanne Claes waren ook van de partij in Rieti. Laus, die volgende week als kapitein van de Belgian Cheetahs naar de World Relays in Polen trekt, opende degelijk met 53″17. Claes, die na een lange periode vol blessures opnieuw aan de start van een wedstrijd verscheen, klokte af na 53″99. Het is haar eerste chrono onder 54 seconden in openlucht, indoor was ze in het verleden al goed voor 53″66. Claes is volgende week niet van de partij op de World Relays, aangezien ze niet geselecteerd werd bij gebrek aan wedstrijden. “Mijn laatste 400m dateert al van de aflossingen op het WK in Doha. Nu maakte ik na anderhalf jaar mijn comeback. Ik weet dat er nog werk aan de winkel is, maar ik ben enorm blij om opnieuw een wedstrijd af te werken. Een maand geleden had ik niet geloofd om nu al wedstrijdklaar te zijn. De kop is eraf en vanaf nu kan het alleen maar beter gaan”, aldus Claes via haar social media.