Noor Vidts heeft een bronzen medaille veroverd op de Universiade in Taipei. De zevenkampster verzamelde 5.728 punten en moest enkel de Australische Burnett (5.835) en de Oostenrijkse Preiner (6.224) voor zich dulden.

De 21-jarige Vidts eindigde anderhalve maand geleden als vijfde op het EK beloften. In het Poolse Bydgoszcz scoorde ze toen 5.924 punten, in Taipei wilde ze graag voor de tweede keer in haar nog jonge carrière de 6.000-puntengrens slopen. De ongunstige omstandigheden gedurende de tweedaagse maakten dat wel een uiterst zware klus, maar onze landgenote liet het niet aan haar hart komen. Ze begon gisteren aan haar zevenkamp met 14″27 in de 100m horden, gevolgd door 1m74 in het hoogspringen, 12m68 in het kogelstoten en 25″13 in de afsluitende 200 meter. Dag twee begon uitstekend met 6m20 in het verspringen, goed voor de overwinning. In het speerwerpen kwam Vidts tot 31m37, om haar zevenkamp te beëindigen na 2’15″37 in de 800 meter.

Pech voor Campener en De Bock 

Aurélie De Ryck – Foto: Gaby De Vos

Aurélie De Ryck en Elien De Vocht werkten gisteren de finale van het polsstokspringen af. De Ryck legde met 4m10 beslag op de elfde plaats, De Vocht werd met een sprong over 4m00 twaalfde. De moeilijke omstandigheden speelden Corentin Campener vandaag ook parten in de kwalificaties van het verspringen. Campener kon met 7m11 maar één geldige poging laten optekenen, ongetwijfeld zit de onvoorspelbare wind daar voor iets tussen. Voor de finale bleek uiteindelijk 7m63 nodig. Ook Aaron Botterman wist na een sterke beurt in de reeksen niet door te stoten tot in de finale van de 800 meter. In de gietende regen bleef hij in zijn reeks steken op 1’49″45 en de zesde plaats.

Thomas De Bock heeft in het tweede wedstrijddeel van de halve marathon moeten opgeven. De OEH-atleet maakte tijdens de wedstrijd aanspraak op een top 10-plek, maar moest na kilometer 17 er noodgedwongen de brui aan geven door steken in de miltstreek. Ploegmakker Simon Debognies kende in de reeksen van de 5.000 meter meer geluk, hij verzekerde zich vlot van een plaatsje in de finale die morgen geprogrammeerd staat.

De volledige uitslagen kan u vinden via deze link. Voor livestreaming van de slotdag van deze Universiade kan je hier terecht.