In Jeruzalem is het EK voor scholieren in volle gang. Dinsdag bezorgde Némo Rase ons land de eerste medaille van de vierdaagse. In de finale van de 110m horden snelde onze landgenoot naar het zilver, op een zucht van het goud. Ides Verhulst viel net naast het podium in het discuswerpen. 

In de halve finales van het EK voor scholieren was het nog kantje boord voor Némo Rase. De hordeloper van USBW boekte via de verliezende tijden een ticket naar de finale van de 110m horden. In die finale was alles te herdoen en dat besefte Rase als geen ander. Als een bezetene vloog hij uit de startblokken, om 110 meter en tien horden later beslag te leggen op de tweede stek in een knappe 13″56. De zege ging naar Nederland met David Pronk, die zes honderdsten sneller liep dan Rase. Het zilver van de hordeloper is pas de vijfde Belgische medaille ooit op het EK voor scholieren. Op de ranglijst aller tijden moet Rase alleen Belgisch recordhouder Tuur Bras voor zich dulden.

En bijna was er zelfs al een zesde medaille voor ons land, aangezien Ides Verhulst in het discuswerpen uitpakte met een PR van 57m95. Met die worp zou hij op amper 23 centimeter van een bronzen plak stranden. De komende twee dagen wordt het in Jeruzalem nog uitkijken naar onder meer Zoë Laureys, Nina Van PeltLola Lepère in  en Merel Maes. Dat kwartet verzekerde zich stuk voor stuk van de finales. Laureys is de beste performer in Europa op de 400m horden in 2022 en mag dus ook op een medaille hopen. Maes behoort in het hoogspringen tot de kanshebbers op eremetaal.