Gisteren was er Némo Rase, vandaag is er Merel Maes. Op het EK scholieren in Jeruzalem zorgde de hoogspringster van ACW voor het tweede eremetaal voor ons land. Maes wipte over 1m86 en verzekerde zich daarmee overtuigend van het brons. Op de 400m horden plaatste Zoë Laureys, de snelste scholiere van dit jaar, zich eenvoudig voor de finale. Zij zal morgen ongetwijfeld meestrijden voor het podium.

Merel Maes heeft ons land een bronzen plak bezorgd op het EK voor scholieren. In het hoogspringen was het vrij snel duidelijk dat onze landgenote ging meespelen om de knikkers. Tot op 1m79 legde Maes namelijk een vlekkeloos parcours af. Op 1m83 had de atlete drie pogingen nodig, maar in haar laatste poging klaarde ze deze klus. Slechts twee andere atleten volgden haar daarin waardoor de tweede medaille voor ons land een feit was. Welke kleur het zou worden, daar werd nog volop om gestreden.

Maes, die vorig jaar al eens vijfde werd op het WK voor junioren, bewaarde haar beste sprong van het seizoen voor deze finale. Ze wipte over 1m86. 1m88, wat een evenaring van haar PR zou zijn, bleek vandaag te hoog gegrepen. Haar twee concurrenten gingen wel over deze hoogte waardoor de ACW-atlete knap als derde het podium op mocht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vlaamse Atletiekliga (@atletiek.be)

Eerder vandaag stond ook de finale van de 2.000m steeple met Rhune Vanroose en Maud De Coninck op het programma. Het duo kwam niet in de buurt van de medailles, al werd dat ook niet meteen van hen verwacht. Beide atleten mogen tevreden terugblikken op hun respectievelijke 11e en 14e plaats. In de finale van de 3.000m zagen we Charlotte Penneman aan het werk. Penneman eindigde met een achtste stek mooi in het midden van het pak. Ze klokte af na 9’59”65, quasi exact een halve minuut boven haar PR.

Morgen zien we met Zoë Laureys opnieuw een finaliste en medaillehoop aan het werk. De snelste scholiere van dit jaar op de 400m horden plaatste zich met 59”19 makkelijk voor de finale. Laureys zette de derde tijd van alle finalisten neer. Naast al dat vrouwelijk geweld was er natuurlijk ook tienkamper Dai Keïta. Met persoonlijke records in het verspringen (6m81), het kogelstoten (12m93) en hoogspringen (1m99) deed hij het uitstekend. Keïta sluit de eerste dag af op een elfde plaats met 3.684 punten.