Elise Vanderelst heeft de derde Belgische medaille behaalde op het EK indoor in Torun. Vanderelst liep in een zenuwslopende 1500m-finale een bijzonder warrige wedstrijd, maar snelde in de slotfase weg van alles en iedereen in 4’18″44. Ons land heeft zo al twee gouden plakken beet. 

Elise Vanderelst heeft op haar eerste indoorkampioenschap bij de senioren meteen het goud behaald. Vanderelst leek na een mindere passage in de reeksen toch met wat twijfels van start te gaan. Het werd vooral een potige eerste wedstrijdhelft, waarin de Spaanse dames een plannetje leken te hebben. Vanderelst vond maar moeilijk haar positie in het dozijn, maar had wel een antwoord klaar op de stevige versnelling van Esther Guerrero bij het ingaan van de laatste 500m. in de slotronde vond Vanderelst nog een extra versnelling, waardoor het goud binnen was. De tijd van 4’18″44 was logischerwijs bijkomstig, al bewees ze duidelijk over de snelste benen van het pak te beschikken.

De Britse Holly Archer en Duitse Hanna Klein vervolledigden het podium. Al wordt Archer voorlopig uit de uitslag geschrapt vanwege duw- en trekwerk. Daardoor schuift de Spaanse Marta Pérez op naar het brons, tenzij de Britten toch nog hun gelijk krijgen. Vanderelst maakte haar favorietenrol op de 1500m méér dan waar. De 23-jarige atlete trok als snelste atlete van alle deelnemers naar het EK en leverde gewoonweg af. Daardoor staat ons land voorlopig nog altijd op de eerste plaats van de medaillespiegel met twee gouden medailles en één zilveren plak.

https://twitter.com/EuroAthletics/status/1368288507026870275

https://twitter.com/EuroAthletics/status/1368276472209760256