Onze nooderburen hebben na de finales op de 400m hun eerste medailles beet. Femke Bol snelde zoals verwacht naar het goud in een Nederlands record van 50″63. Lieke Klaver strandde op een ondankbare vijfde plaats na een pijlsnelle eerste ronde. Bij de mannen werd het dan toch geen gedroomde clean sweep, aangezien Oscar Husillos het goud behaalde. Tony Van Diepen en Liemarvin Bonevacia bezorgden Nederland wel het zilver en brons. 

Nederland heeft eindelijk medailles beet op het EK indoor in Torun. Femke Bol overklaste haar concurrentes na een kanonstart van haar landgenote Lieke Klaver. Bol snelde zo naar haar vijfde Nederlands record van haar winterseizoen met 50″63, één honderdste beter dan haar NR vanop de Nederlandse kampioenschappen. Een heus feestje volgde bij de vrouwen niet, aangezien Klaver slechts vijfde werd in 52″03. Justyna Swiety-Ersetic en Jodie Williams vervolledigden het podium met respectievelijk 51″41 en 51″73.

Bij de mannen waren zowaar drie medailles mogelijk, zeker na de halve finales waarin het Nederlandse trio telkens goed was voor winst. Onze nooderburen hadden echter niet gerekend op een waanzinnig sterke Spanjaard Oscar Husillos, die met 46″22 het goud behaalde. In de strijd om het zilver en brons liepen de Nederlanders elkaar voor de voeten.  Tony Van Diepen had duidelijk de snelste benen, maar vond geen gaatje en moest vrede nemen met het zilver op vier honderdsten van Europees goud. Liemarvin Bonevacia kon als snelste Europeaan van het jaar net het brons wegkapen voor de neus van de sterk opzettende Zweed Carl Bengström.

Bekh-Romanchuk springt in extremis naar goud, Jacobs klasse apart op 60m

In het verspringen bij de vrouwen leek de Duitse wereldkampioene in openlucht, Malaika Mihambo, op weg naar het goud met een sprong van 6m88. Dat was echter niet naar de zin van Maryna Bekh-Romanchuk. De Oekraïense vloog namelijk in haar allerlaatste zesde poging naar 6m92, goed voor goud én de beste wereldjaarprestatie. Mihambo puurde nog een krachtige laatste sprong uit haar benen, maar stootte 30 centimeter voor de balk af met 6m78 als resultaat. Khaddi Sagnia vervolledigde het podium met 6m75. Onze eigen Nafi Thiam had overigens niet mistaan in de finale, aangezien haar 6m60 van haar vijfkamp een vijfde plaats had opgeleverd.

Bij de mannen werd het uitkijken naar de finale op de 60m waarin Kevin Kranz de gedoodverfde favoriet leek. Kranz maakte echter nooit aansprak op het goud, aangezien Marcell Jacobs naar een beste wereldjaarprestatie stoomde van 6″47. Kranz pakte het brons in 6″60, op één honderdste gevolgd door titelverdediger Jan Volko.