Eliott Crestan is in de ‘halve finale des doods’ op de 800m op een zucht van een finaleplek gestrand. Crestan liep een tactisch sterke koers, maar moest in de slotronde zijn meerdere erkennen in kleppers Pierre Ambroise-Bosse en Adam Kszczot. Met 1’48″12 kwam hij 14 honderdsten tekort om mee te gaan naar de finale van morgen. Bosse verbaasde toch door vanop de kop zijn halve finale te winnen in 1’47″86. 

Het heeft niet mogen zijn voor Eliott Crestan in de halve finales van de 800m. De jonge Belg kwam in de laatste van drie halve finales in actie. Crestan zou het op papier niet cadeau krijgen met grote namen zoals Adam KszczotMark English en Pierre-Ambroise Bosse naast hem. Het leek onze landgenoot niet te deren, aangezien hij iets na halfweg resoluut naar de tweede plaatste kroop in het spoor van Bosse. Alles zou dus aankomen op de laatste ronde. Daarin leek Crestan even over de ex-wereldkampioen in openlucht te gaan, maar Bosse hield sterk stand.

In de laatste rechte lijn verkrampte Crestan licht en daardoor rook Kszczot nog zijn kans. De Pool ging nog op en over onze landgenoot, waardoor het over en uit was voor de Belg. Bosse haalde het in 1’47″86, gevolgd door thuisloper Kszczot in 1’47″98. Crestan strandde met 1’48″12 uiteindelijk op 14 honderdsten van de finale.