Het BK indoor van komend weekend wordt dan toch geen tweedaagse. Bij gebrek aan deelnemers aan het BK meerkamp zal het allereerste BK AC in Louvain-la-Neuve plaatsvinden op zaterdag 20 februari. Het deelnemersveld van zaterdag bestaat voor het merendeel uit elites, waarbij vier atleten een uitzondering krijgen door een EK-selectie of omdat ze potentieel hebben voor de aflossingsprojecten. Het BK wordt voor het merendeel van onze landgenoten één van de laatste kansen om zich te verzekeren van het EK indoor in Torun. Daarnaast is het een uitstekende gelegenheid voor de aanwezigen op belangrijke punten te scoren met het oog op een gunstige plaats op de wereldranking.

De eerdere beslissing om het BK indoor over twee dagen te spreiden, wordt teruggefloten bij gebrek aan deelnemers op de meerkamp. Daardoor wordt de oorspronkelijke datum van 20 februari behouden. Het uurrooster wordt grondig gespreid tussen 11u en 19u om een coronaveilige atletiekdag te verzekeren. Ook de deelnemerslijst van het BK is intussen bekend. Die deelnemerslijst bestaat zoals eerder aangekondigd voor het merendeel uit atleten die over een elitestatuut beschikken. Daarnaast zijn enkele atleten toegevoegd op basis van hun huidige vorm of dankzij het potentieel van aflossingsploegen. Het gaat onder meer om Christian Iguacel en Hanne Maudens op de 400m. Ook Michael Somers, die vorige week niet welkom was op de IFAM Indoor, krijgt zijn kans op de 3.000m. Somers is al zeker van een EK-deelname op de 1500m.

In heel wat disciplines verschijnt slecht één atleet aan de start, zoals het verspringen bij de vrouwen waarin olympisch kampioene op de zevenkamp Nafi Thiam er letterlijk helemaal alleen voor staat. Ook hoogspringer Thomas Carmoy, die zich afgelopen weekend van het EK verzekerde, zal in alle eenzaamheid zijn wedstrijd afwerken. Het grootste veld op zaterdag wordt de 400m bij de vrouwen met in totaal acht deelneemsters. De 800m bij de vrouwen belooft alvast een mooie clash te worden tussen specialistes Renée Eykens en Mirte Fannes én Belgisch recordhoudster op de 1500m in zaal Elise Vanderelst.

“De keuze voor een BK in beperkte kring werd genomen omdat atleten op nationale kampioenschappen punten kunnen verdienen voor de World ranking van World Athletics. Een hoge plaats op die ranking is nodig indien atleten zich willen kwalificeren voor een internationaal kampioenschap. Daarom de beslissing om alsnog een nationaal kampioenschap te organiseren en geen derde micromeeting”, klinkt het op de website van de Vlaamse Atletiekliga.

Het uurrooster kan u hier raadplegen.

De volledige deelnemerslijst kan u hier vinden.