De allereerste micromeeting van de Vlaamse Atletiekliga in zaal heeft geen EK-limieten opgeleverd. Kobe Vleminckx benaderde de de limiet op de 60m tot op twee duizendsten dankzij een PR van 6″65. De atleet moest vervolgens passen voor de finale door een contractuur. Rani Rosius opende in 7″33, vijf honderdsten boven de EK-limiet. Volgende zaterdag staat een tweede micromeeting gepland.

De eerste van een reeks micromeetings van de Vlaamse Atletiekliga (VAL) vond vandaag plaats in de Gentse Topsporthal. De sprinters waren aan zet in Gent en Kobe Vleminckx zorgde meteen voor een lichte verrassing door naar een PR van 6″65 te snellen op de 60m, amper één honderdste boven de gevraagde 6″64 voor het EK in Torun. In de officiële uitslag bleek dat de atleet van LYRA slechts twee duizendsten boven die tijd te zitten. Zijn PR leverde hem echter ook een contractuur op, waardoor hij niet in actie kwam tijdens de finale, waarin onze noorderbuur Joris Van Gool de beste was. Zijn landgenoot Raphael Bouju knalde naar een nationaal juniorenrecord in 6’65.

Bij de vrouwen werd het uitkijken naar de terugkeer van Rani Rosius. De atlete stelde niet teleur en opende in 7″33, wat 20 honderdsten sneller is dan haar opener vorig jaar. Imke Vervaet kwam eveneens goed voor de dag met een PR van 7″42. In de finale paste Vervaet logischerwijs aangezien ze in de tussentijd ook de 400m voor haar rekening had genomen en een PR van 53″71 noteerde. De atlete van RCG hield zo nipt Margo Van Puyvelde af. Van Puyvelde mag zich optrekken aan haar chrono van 53″77, waarmee ze haar drie jaar oude PR (53″73) in zaal benaderde. Rosius kon in de finale geen vuist maken en moest vrede nemen met 7″38. Alexander Doom liep solo naar 47″97 op de 400m, aangezien Dylan Owusu forfait gaf. Ook een zieke Paulien Couckuyt moest verstek geven. Angel Agwazie noteerde 8″53 op de 60m horden.

Volgende week zaterdag staat een nieuwe micromeeting gepland in de Gentse Topsporthal. Het programma en de deelnemers aan die wedstrijden volgen begin volgende week.