In het Franse Lievin zijn maar liefst drie Belgen in dezelfde wedstrijd onder de EK-limiet op de 1500m in zaal gedoken. Oussama Lonneux, Stijn Baeten en Robin Hendrix bleven stuk voor stuk onder de gevraagde 3’41″32. Lonneux en Baeten doken zelfs onder 3’40 met respectievelijk 3’39″60 en 3’39″88. Hendrix noteerde op zijn beurt 3’40″83. Het Belgische trio kon rekenen op uitsteken haaswerk van landgenoot Philip Cortvriendt.

Drie Belgische EK-limieten in één en dezelfde wedstrijd? Hét kan, want in het Franse Lievin hebben Oussama LonneuxStijn Baeten en Robin Hendrix de EK-limiet behaald op de 1500m. Het trio kon in Lievin rekenen op uitstekend haaswerk van Philip Cortvriendt. Na het wegvallen van Cortvriendt ging Hendrix aan de boom schudden met nog zo’n 400m voor de boeg. Vervolgens was het de beurt aan Fransman Simon Denissel om over te nemen. In de slotronde moest die laatste zijn meerdere erkennen in een verbazende Oussama Lonneux die met 3’39″60 zijn PR met bijna acht seconden verpulverde. Baeten dook voor het eerst onder 3’40 in zaal met 3’39″88 en alleskunner Hendrix debuteerde ondanks het beukwerk in een scherpe 3’40″83. De drie heren bleven zo stuk voor stuk onder de gevraagde 3’41″32 om naar het Poolse Torun af te zakken.

Hendrix heeft echter zijn zinnen op de 3.000m gezet en komt in principe komende week in actie in het Franse Metz. Baeten en Lonneux kunnen ongetwijfeld nog concurrentie krijgen van Tim Van de Velde, die de komende weken ook een gooi wil doen naar een EK-ticket op de 1500m. Ismael Debjani laat de indoorhal links liggen door een blessure.