Liefde Schoemaker heeft in Lievin het BR op de 400m bij de junioren in zaal aangescherpt. De 18-jarige atlete was in Noord-Frankrijk goed voor een tijd van 54″06, een verbetering van het 7 jaar oude BR van Rani Nagels met 23 honderdsten. Outdoor was Schoemaker al goed voor 53″38. Dé juniorenprestatie van de dag kwam echter op naam van de Britse Keely Hodgkinson te staan. De Britse, ook pas 18 jaar, stormde in Wenen naar een ware verpulvering van het junioren-WR op de 800m met 1’59″03.

Juniore Liefde Schoemaker kon afgelopen zomer niet echt overtuigen op haar geliefde baanronde. De atlete van MOHA slaagde er niet in om onder 54 seconden te duiken in openlucht. De 18-jarige atlete is echter duidelijk met veel vertrouwen aan haar winterseizoen begonnen, aangezien ze in Lievin meteen het BR bij de junioren verbeterde. Schoemaker klokte af na 54″06, waarmee ze beter doet dan de 54″29 van Rani Nagels in 2014. Schoemaker zal de komende weken ongetwijfeld sneller willen gaan, aangezien het absoluut noodzakelijk is dat alle mogelijke leden van de Belgian Cheetahs hun beste beentje voorzetten in de jacht op een mogelijk EK-ticket op basis van opgetelde tijden. Nederland lijkt alvast ongrijpbaar vanwege de topchrono’s van Femke Bol en Lieke Klaver eerder vandaag in Wenen.

Naast dat Nederlandse duo liet de 18-jarige 800m-specialiste Keely Hodgskinson zich opmerken met een wel bijzonder stevig WR in de juniorencategorie. De Britse deed zomaar even twee seconden van het WR en finishte na 1’59″03, uiteraard goed voor een beste wereldjaarprestatie. Vorig jaar strandde de atlete in datzelfde Wenen nog op een zucht van het record.

Tamberi back in business

De Italiaanse hoogspringer Gianmarco Tamberi was in eigen bodem in Ancona goed voor een stevige 2m32, ook dat is voorlopig een beste wereldjaarprestatie. Tamberi lijkt na enkele moeilijke jaren opnieuw aansluiting gevonden te hebben met de absolute wereldtop.

https://twitter.com/EuroAthletics/status/1355579744708939776