Het Franse atletiekfenomeen Sasha Zhoya heeft op de Franse indoorkampioenschappen voor cadetten tot en met junioren voor een waanzinnige prestatie getekend. Zhoya, die bij de scholieren het WR in handen heeft op de 110m horden én het polsstokspringen, stoomde in Miramas naar 7″34 op de juniorenhorden. Daarmee doet de 17-jarige atleet maar liefst zes honderdsten beter dan het voormalige WR van de Amerikaan Trey Cunningham.

Sasha Zhoya is een heus fenomeen in Frankrijk, zeker nu hij gekozen heeft voor die nationaliteit, aangezien hij ook over Australisch bloed beschikt. Zhoya, die horden, polsstokspringen en vlakke sprint combineert, is zowat de Jakob Ingebrigtsen van het jaar 2002. Vorig jaar was de Fransman namelijk goed voor WR’s op de 110m horden en het polsstokspringen. In 2020 gaat Zhoya gewoon op dat elan voort.

Op de Franse indoorkampioenschappen voor cadetten tot en met junioren snelde Zhoya in de halve finales al naar een Europees en Frans record op de 60m horden van 7″43. Het WR van 7″40 leek in gevaar en het fenomeen stelde niet teleur in de finale. Zhoya liet geen spaander heel van zijn leeftijdgenoten en stoomde over de finish in 7″35, die tijd zou vervolgens nog gecorrigeerd worden naar 7″34. De Fransman is nog maar pas junior, dus de kans is groot dat hij het komende jaar een aantal grenzen kan verleggen in die categorie. Hieronder kan u alvast zijn recordrace herbeleven.

https://twitter.com/FFAthletisme/status/1231263046284333057