Komende zaterdag organiseert de Vlaamse Atletiekliga een eerste micromeeting in zaal. De focus ligt zaterdag volop op de sprint en horden met namen zoals Eline Berings, Rani Rosius, Kobe Vleminckx en onze noorderbuur Joris Van Gool aan de start. De micromeeting van komende zaterdag moet de eerste in een reeks worden, met een volgende wedstrijd op 6 februari in principe. Door de huidige coronamaatregelen wordt alleen de absolute nationale top toegelaten, aangevuld met enkele buitenlandse namen.

De eerste micromeeting in zaal komt er sneller aan dan verwacht. Komende zaterdag zijn namelijk de sprinters aan zet in de Gentse Topsporthal. Rani Rosius krijgt het gezelschap van Manon Depuydt op de 60m in de jacht op de EK-limiet van 7″28. Op de hoge horden tekent Eline Berings present. Berings jaagt op haar 34ste op de EK-limiet van 8″10. De atlete krijgt in ‘haar’ Topsporthal de Nederlandse Eefje Boons en belofte Angel Agwazie naast zich. Op de vlakke 60m bij de mannen mag onze landgenoot Kobe Vleminckx na een trainingsstage meteen stevig aan de bak tegen noorderburen Joris Van Gool en Raphael Bouju. Voor bovenstaande wedstrijden wordt zowel een reeks als een finale voorzien. Dat is logischerwijs niet het geval voor de 400m, waarin Belgian Cheetahs Imke VervaetMargo Van Puyvelde en Paulien Couckuyt aan de start verschijnen. Het trio krijgt het gezelschap van de Nederlandse Nicky Van Leuveren. Voor de Cheetahs wordt het zaak om stevige chrono’s neer te zetten, aangezien het team aan de hand van opgetelde tijden kans maakt op een EK-deelname. Alexander Doom en Dylan Owusu mogen zich eveneens testen tijdens een dubbele baanronde in zaal.

“Als Vlaamse Atletiekliga willen we aan alle atleten zoveel mogelijk kansen geven om aan wedstrijden te doen, maar zeker voor onze topatleten is het indoorseizoen een essentiële stap om een selectie af te dwingen voor het EK indoor en/of in de Olympische zomer te kunnen presteren. Daarom neemt de federatie het initiatief om micromeetings voor elite-atleten te organiseren. In de huidige situatie met slechte cijfers en de dreiging van enkele besmettelijke mutaties, is de overheid zeer streng op het aantal en niveau van de atleten die mogen meedoen aan deze wedstrijden. Het aantal atleten in een reeks is dus laag, maar het niveau daarentegen is hoog. Op enkele wedstrijden hebben we ook buitenlandse atleten met een gelijk of hoger niveau kunnen toevoegen”, klinkt het bij de VAL in een persbericht.