Ismael Debjani snelde tijdens de World Indoor Tour-meeting in Düsseldorf naar een tweede plaats op de 1500m in het zog van de Noor Filip Ingebrigtsen. Debjani scherpte zijn PR in zaal aan naar 3’39″05 en is erg ambitieus met het oog op de komende weken. Zo wil de Belgische recordhouder in open lucht ook het record in zaal grijpen (3’37″30 van Pieter-Jan Hannes).

Ismael Debjani verscheen in Düsseldorf voor het eerst in 2020 aan de start van een 1500m. Afgelopen zaterdag was hij in de Gentse Topsporthal goed voor de tweede prestatie aller tijden op 1000m. In Duitsland kreeg de Belgische recordhouder op de 1500m een pittige race voorgeschoteld, mét topfavoriet Filip Ingebrigtsen. Debjani ging voortvarend van start en liet zich vervolgens stelselmatig uitzakken. In de slotfase begon hij echter aan een verschroeiende inhaalrace, waardoor hij uiteindelijk knap tweede zou finishen na een ontketende Ingebrigtsen.

De klok stopte na 3’39″05 voor onze landgenoot. Een verbetering van zijn PR met een kleine seconde. De komende weken wil de atleet van CABW alles op alles zetten om het BR in zaal van Pieter-Jan Hannes van de tabellen te lopen. De atleet komt normaliter in actie op meetings in Lievin en Glasgow. Daarna richt Debjani zijn pijlen op de Spelen in Tokio. Al wil hij na het indoorseizoen ook even vakantie nemen. Een korte reactie van de atleet kan u hierboven bekijken.