De Duitser Samuel Fitwi heeft de Structabo CrossCup-manche in Hannuit op zijn naam geschreven. Fitwi was de sterkste na een pittige wedstrijd waarin de Brit Andy Vernon het meest kopwerk voor zijn rekening nam. Iets na halfweg zou Soufiane Bouchikhi het commando overnemen. Bouchikhi moest echter toezien hoe Fitwi in de slotfase een versnelling hoger schakelde. Vernon keerde in de sprint alsnog terug om zo tweede plaats in de wacht te slepen. Dieter Kersten werd knap vierde voor Lahsene Bouchikhi.

Het was belofte Tim Van de Velde die voor de kanonstart koos op de Structabo CrossCup in Hannuit. De atleet van DUFF zou het uiteindelijk een goede ronde het kopwerk op zich nemen, tot Soufiane Bouchikhi en Dieter Kersten een versnelling plaatsten voor de tussensprint. Na die tussensprint snelde de Brit Andy Vernon, in 2017 nog winnaar in Hannuit, naar de leidersplaats. Vernon zou tot iets na halfweg beuken met in zijn spoor Bouchikhi en de Duitser Samuel Fitwi. In de strijd om de ereplaatsen ontstonden er enkele groepjes met Kersten en Lahsene Bouchkhi op de plaatsen vier en vijf.

Andy Vernon in duel met Soufiane Bouchikhi in Hannuit – Foto: Peter Wagemans

Voorin had Bouchiki ondertussen zelf de touwtjes in handen genomen. Vernon kreeg het daardoor knap lastig en moest een klein gaatje laten op de twee leiders. In de slotronde toonde Fitwi echter waarom hij op het EK veldlopen net voor onze landgenoot was gefinisht. Fitwi ontbond zijn duivels en Bouchikhi had geen antwoord klaar. De Duitser haalde daardoor zijn tweede overwinning ooit in de Structabo CrossCup. In de strijd om de tweede plaats keerde Vernon als een duivel uit een doosje terug. Bouchikhi moest daardoor vrede nemen met de derde stek en de titel van LBFA-kampioen. Kersten werd knap vierde voor de jongste Bouchikhi.

Dame Tasama ontgoochelde enigszins met een zesde stek. Hij werd gevolgd door Steven Casteele en een verrassend sterke Tim Van de Velde, die de onderlinge beloftestrijd nipt haalde van Guillaume Grimard. De korte cross bij de mannen was zoals verwacht een kolfje naar de hand van Robin Hendrix. In tegenstelling tot de voorgaande manches koos de atleet van OEH voor een eerder afwachtende tactiek. In de slotronde trok Hendrix alle registers open. Hij liet op die manier Clément Deflandre en Ward D’Hoore vlot achter zich.

Robin Hendrix – Foto: Golazo