De Poolse Anna Gosk heeft voor het tweede jaar op rij mogen zegevieren op de Structabo CrossCup in Hannuit. Gosk duldde geen tegenstand. Ze haalde het ruim van de Roemeense Roxana Birca en Stéphanie Barnes. Sofie Van Accom deed een goede zaak in het klassement door vierde in totaal en eerste landgenote te worden.

Anna Gosk was op papier één van de topfavorietes op de vierde manche van de Structabo CrossCup. De 29-jarige Poolse, die vorig jaar de beste was in Hannuit en in het verleden ook goed was voor winst in Mol, koos al vroeg in de wedstrijd het hazenpad. Gosk bouwde haar voorsprong stelselmatig uit en zou aan de finish een slordige tien seconden over hebben op de Roemeense Roxana Birca, die op het afgelopen EK veldlopen nog in de top 20 finishte.

Sofie Van Accom – Foto: Golazo

Na beide dames was er uiteraard ook de wedstrijd in de wedstrijd met onze landgenotes Sofie Van AccomHanna Vandenbussche en Lisa Rooms. Van Accom moest in eerste instantie het groepje met onder meer de Nederlandse Jasmijn Bakker en Stéphanie Barnes laten gaan, maar de atlete van ACHL had duidelijk goed gedoseerd. Bij het ingaan van de slotronde zat ze namelijk al in het spoor van dat groepje. Rooms was intussen op en over Vandenbussche gegaan. De atlete van OEH werd daardoor knap tweede landgenote op een zevende stek. Van Accom moest in de strijd om het podium Barnes voor zich laten. Daardoor was Barnes ook meteen zeker van haar zege in het LBFA-kampioenschap.

Vandenbussche finishte op de achtste stek als derde landgenote. Eline Dalemans wist zich net in de top tien te handhaven. Op de korte cross bij de vrouwen ging de zege naar Zenobie Vangansbeke.