Dalilah Muhammad heeft voor het eerste individuele WR gezorgd op het WK in Doha. Tijdens de finale van de 400m horden snelde de olympische kampioene naar 52″16, een verbetering van haar eigen WR dat ze eerder dit jaar neerzette met vier honderdsten. Haar landgenote Sydney McLaughlin klokte af na 52″23, maar had waarschijnlijk niet gedacht om met zo’n chrono tweede te worden. In tegenstelling tot de mannen op de lage horden leveren de vrouwen dus wél een WR af.

De finale van de 400m horden draaide om twee vrouwen, de landgenotes Dalilah Muhammad en Sydney McLaughlin. Muhammad snelde op de Amerikaanse trials naar een WR van 52″20. McLaughlin was dan weer duidelijk de betere in de Diamond League-finale. Het leeftijdsverschil tussen beide dames: negen jaar. De 29 lentes van Muhammad betekenen echter niet dat ze inboet aan explosiviteit, aangezien ze na het uit de startblokken vliegen meteen haar jeugdige landgenote onder druk zette.

McLaughlin had geen antwoord klaar en maakte op de achtste horde een klein foutje. Muhammad, de regerende olympische kampioene, hield sterk stand en dook met 52″16 onder haar eigen WR. McLaughlin verpulverde haar PR wel, aangezien ze voor de finale een besttijd had staan van 52″75. Toch leek de 20-jarige atlete niet echt tevreden met haar 52″23. Dankzij die tijd is McLaughlin wel de tweede performer aller tijden. De Jamaicaanse Rushell Clayton hield met 53″74 Europees kampioene Lea Sprunger van zich af. Sprunger verbeterde met 54″06 wél haar Zwitsers record met twee tienden.

https://www.instagram.com/p/B3NZJZJBQ2w/