Sebastian Coe is unaniem herverkozen als voorzitter van de internationale atletiekfederatie IAAF, die vanaf volgende week door het leven gaat als World Athletics. De 62-jarige Brit kreeg het vertrouwen van alle 203 IAAF-leden om aan een tweede vier jaar lange ambtstermijn te beginnen. Lord Coe werd op de AG Memorial Van Damme nog opgenomen in de Hall of Fame.

Sebastian Coe had in 2015 niet de meest simpele opdracht als nieuwe IAAF-voorzitter, aangezien hij de frauduleuze Lamine Diack moest opvolgen. Coe moest meteen stevig aan de bak toen het grote Russische dopingschandaal aan het licht kwam in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2016. De vele dopinggevallen en de de commotie rond de testosteronregels stelden de voorzitter de afgelopen jaren duidelijk op de proef.

Coe krijgt echter duidelijk het vertrouwen van de leden van zijn federatie en mag zich dus opmaken voor vier extra jaren aan het hoofd van World Athletics, aangezien de IAAF vanaf volgende week een totale rebranding ondergaat. In het verleden was Coe een erg succesvolle atleet met onder meer twee gouden olympische plakken op de 1500m en heel wat wereldrecords.