Christian Taylor was op de AG Memorial Van Damme één van de atleten die voor een absolute knalprestatie zorgde. Met een meetingrecord van 17m85 in het hinkstapspringen stelde de Amerikaan zijn zevende diamant veilig, een evenaring van het record van Renaud Lavillenie. Taylor bedankte na afloop het Brusselse publiek, waar hij na al die jaren een speciale band mee heeft opgebouwd.

Christian Taylor wordt als atleet fel onderschat. Op zijn 29ste is hij al goed voor drie wereldtitels en twee olympische titels. Bovendien is hij dankzij zijn Amerikaans record van 18m21 de tweed performer aller tijden. Vrijdag voegde hij aan zijn indrukwekkend ogende palmares een zevende eindwinst in de Diamond League toe, waardoor hij op gelijke hoogte komt met recordhouder Renaud Lavillenie. Terwijl die laatste stilaan in de herfst van zijn loopbaan zit, is er bij Taylor nog geen sprake van een dalende lijn. Sterker nog: in Doha gaat hij voluit voor zijn vierde wereldtitel.

De Amerikaan genoot op de AG Memorial Van Damme voor de zoveelste keer van het uitzinnige publiek. “Elke keer als ik om steun vroeg, kreeg ik iedereen mee. Deze sfeer stuwt me elke editie opnieuw vooruit. Ik wen er maar niet aan”, aldus Taylor. Een korte babbel met de steeds goedlachse hinkstapspringer kan u hieronder bekijken.