Lucie Ferauge heeft zich probleemloos verzekerd van de 200m-finale op het EK voor junioren. Ferauge kwam in actie tijdens de tweede en laatste halve finale. Vanuit baan vier stoomde de Belgian Cheetah comfortabel naar de winst in 23″68. Vanavond kan Ferauge voor een medaille in de sprint zorgen, nadat Kobe Vleminckx vorige week al het zilver behaalde op het EK voor beloften.

In totaal heeft Lucie Ferauge de vijfde tijd van alle halve finalisten achter haar naam staan. Onze landgenote kon in de laatste meters van haar halve finale ontspannen over de finish lopen en behoort daardoor absoluut tot de medaillekandidates. Ze zal de finale betwisten vanuit baan drie, moge dat net de baan zijn die Kobe Vleminckx vorige week op het EK voor beloften toegewezen kreeg. De afloop van die race kent u uiteraard. Zorgt Ferauge vanavond voor het eerste Belgische eremetaal op het EK voor junioren?

“Ik denk dat na deze race het podium mogelijk is, maar ik ga me er niet op blind staren. Amy Hunt is te sterk, maar daarna ligt het veld open. Alles is mogelijk in die finale. Ik hoop mijn PR aan te scherpen in de finale. Wat voor tijd het wordt, maakt me in feite niet uit. Ik ben voorlopig heel tevreden met de tijden die ik noteer, zeker het gezien feit dat ik telkens erg ontspannen kon lopen. Nu is het zaak om goed te rusten en vanavond te knallen”, vertelde Ferauge na afloop.